home | nieuwsblad | informatie
Koksijde
Laatste wijziging: 28-01-2018

Vanuit Oostende zijn we op 11 februari 2015 naar Koksijde Bad gegaan. Aan het begin van het dorp kan je gratis parkeren en dan door het dorpje naar de zee lopen, wat de mogelijkheid geeft om bij de bakker broodjes te halen en bij de kaasboer wat kaas, zodat alle ingrediënten voor de lunch aanwezig zijn.

Het was koud en grijs, maar de vondsten brachten kleur. Er lagen heel veel Amerikaanse Zwaardschedes, dubbele Nonnetjes en Zeeappels met hun stekels er nog aan. Dus aan kleir op het strand geen gebrek.

Wandelend zijn we doorgelopen tot Oostduinkerke waar we tegen één van de nog op traditionele manier vissende garnalenvissers aanliepen. Waar hij normaal gesproken alleen in de weekenden vist, was hij nu op een doordeweekse dag aan het vissen. Naast garnalen werden er ook veel andere vissen gevangen, waar de meeuwen dan weer heel erg blij mee waren.

5 Mesheft (2 doublet)
1 Klein Tafelmesheft (doublet met Schelpkokorworm)
4 Wijde Mantel (1 doublet)
1 Grote Strandschelp (doublet, verkreukelde vorm)
1 Afgeknotte Strandgaper (doublet)
1 Melkwitte Arkschelp
6 Zaagje (doublet)
59 Nonnetje (doublet)
9 Wenteltrap
1 Stekelhoren (fossiel)
1 Stekelhoren (fossiel)

De middag was gereserveerd voor een bezoek aan Mu.Zee en later een biertje in Manuscript, waar we de lokale Poppo Lou proefden en dat smaakte naar meer.

2006 - 2024 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl