home | nieuwsblad | informatie
Het strand van Les Huttes D'Oyes
Laatste wijziging: 26-12-2014

Op 24 maart 2012 zijn we vanuit Calais naar Les Huttes D'Oyes gereden. Tegen het lage duingebied ligt een parkeerplek waarop veel Franse campers stonden. Er is een klein dorpje en een mooi paadje door het duin naar het strand. Het geheel deed denken aan Kwade Hoek.

Met opkomend water kwamen we het strand op. Dit zorgde er voor dat we sneller dan we wilden hoger het strand op moesten. Een grote afstand hebben we op dit strand dan ook niet afgelegd. Tijdens het zoeken werden we volledig in beslag genomen door de enorme hoeveelheid bonte mantels die er lagen. Op een paar kilometer strand vonden we 114 van deze schelpen, van klein tot groot. Ondanks de kleine afstand die we op dit strand hebben afgelegd logen de vondsten er niet om. Naast de vele bonte mantels vonden we ook een gebochelde mantel en veel tolhorens in soorten en maten. Voor ons was het ook een verrassing om sleutelgat horens en stekelhorens te vinden.

In de vloedlijn vonden we werkelijk duizenden slakkenhuisjes. Hiervan hebben we een paar handen meegenomen voor nader onderzoek.

Les Huttes D'Oye krijgt een speciale plek op onze lijst van mooie schelpenplekjes. Hier zullen we zeker nog een keer terug keren om in alle rust en onder minder druk van opkomend water nog eens heerlijk over dit strand te struinen.

Overzicht van de vondsten:

2006 - 2024 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl