Nieuwsblad

Aanmelden Nieuwsblad

Afmelden Nieuwsblad

E-mail onze redactie

Naar strandvondsten.nl

 Jaargang 6, nummer 2

Redactie: Dennis Leeuw

3 maart 2017 

Wormen

Dennis Leeuw

Soms vallen dingen op een wonderlijke manier samen. In België kwam ik op het strand de sporen tegen van de Wadpier, Ellen van der Niet stuurde een e-mail rond met daarop een pier met de vraag welke pier het is en IJmuiden vond ik op het strand de sporen van de Zwarte wadpier. Dat soort zaken daar moet je wat mee als je een website als strandvondsten.nl beheert.
Als eerste maar eens een pagina gemaakt voor de Wadpier en de Zwarte wadpier en toen moest er natuurlijk een ook determinatie-tabel komen.

Slakkenhuizen

Dennis Leeuw

Arie Twigt zond een foto van de Mosselslurper, zodat de site nu verrijkt is met deze soort.

Tweekleppigen

Dennis Leeuw

Afgelopen maand heb ik hard gewerkt aan de determinatie tabel van de tweekleppigen. Ik was niet gelukkig met de opzet die ik eerder gemaakt had en ik wilde een betere integratie met de website. Inplaats dat Determinatie een eigen pagina opleverde per groep, wilde ik dat het bijvoorbeeld voor de tweekleppigen onderdeel zou zijn van de Bivalvia. Dat is gelukt en toen volgde vanuit het een het ander. De tabel bij de Bivalvia is ingekort en de heterodonte exemplaren hebben hun eigen tabel gekregen. En daarna ging de Scheermessen tabel op de schop. Door de boel een beetje door elkaar te gooien kreeg ik het voor elkaar om alle Ensis soorten in hun eigen tabel te stoppen. Al met al vind ik de tabellen nu duidelijker en heb ik zelf weer meer geleerd wat de soorten van elkaar onderscheidt.

Weet u iemand die het Nieuwsblad niet mag missen. Stuur het Nieuwsblad door.
Nog geen abonnee van het Strandvondsten Nieuwsblad? nieuws@strandvondsten.nl