Nieuwsblad

Aanmelden Nieuwsblad

Afmelden Nieuwsblad

E-mail onze redactie

Naar strandvondsten.nl

 Jaargang 6, nummer 1

Redactie: Dennis Leeuw

28 januari 2017 

Vindplaatsen

Dennis Leeuw

Op 5, 6 en 7 december bracht ik een bezoek aan een stukje Belgische kust waar ik nog niet eerder geweest was, namelijk het stuk tussen Oostende en het Zwin. Ik had mijn intrek genomen in een hotel in Sluis, omdat dat zowel logistiek als prijs technisch een goede keuze was. Het centrum van Sluis biedt daarbij nog vollop eet gelegenheden ook, dus een prima uitvalsbasis. Vanuit Utrecht ben ik de 5de december eerst naar Heist gereden om te parkeren bij het Vissershuldeplein. Voor de website heb ik een pagina gemaakt Knokke-Heist waarop de vondsten vermeld staan.
Op 6 december ben ik in de ochtend naar De Haan gegaan en 's middags naar Blankenberge.
De laatste dag ben ik naar het Zwin gelopen. In 2011 was ik al een keer in Cadzand geweest, dus de Zwin-pagina bevat ook de data uit dat jaar.

Slakkenhuizen

Dennis Leeuw

Op het strand van De Haan vond ik een paar mooie Gevlekte koffieboontjes wat me de mogelijkheid gaf een foto van deze soort te nemen en deze op de site te plaatsen.

Zeesterren

Dennis Leeuw

Na de oproep in het vorige Nieuwsblad kwam er vrijwel direct een reactie van Theo Kiewiet met een foto van de Kleine slangster.

Krabben

Dennis Leeuw

Op 18 januari 2017 vond Theo Kiewiet een tweede Hoekige krab op Ameland en hij zond strandvondsten.nl de foto van dit exemplaar en daarmee hebben we een nieuwe soort op de website die we dankzij de wereldwijde opwarming van de zee wel eens vaker tegen zouden kunnen gaan komen op onze stranden.

Bibliotheek

Dennis Leeuw

Ik heb weer een boek toegevoegd aan de bibliotheek namelijk Schol in de Noordzee inclusief een stukje commentaar met wat ik van het boek vind.
Ook de code van de bibliotheek heeft een kleine opknapbeurt gehad. Er kunnen nu SBN nummers vermeld worden, op de een of andere manier was ik dat vergeten in de database te stoppen en vanaf de pagina over onze boeken kan je nu via Ons referentienummer doorklikken naar een pagina met het boek.

Weet u iemand die het Nieuwsblad niet mag missen. Stuur het Nieuwsblad door.
Nog geen abonnee van het Strandvondsten Nieuwsblad? nieuws@strandvondsten.nl