Nieuwsblad

Aanmelden Nieuwsblad

Afmelden Nieuwsblad

E-mail onze redactie

Naar strandvondsten.nl

 Jaargang 5, nummer 7

Redactie: Dennis Leeuw

18 juli 2016 

Wieren

Dennis Leeuw

Naar aanleiding van de foto update van het Knotswier in het vorige nummer kwam er een opmerking van Frank Perk dat de verschillende kleuren luchtblazen een verschillend geslacht aanduiden. Nu verkeerde ik in de veronderstelling dat dat op de pagina stond, maar helaas dat was niet het geval, dus dit gebrek heb ik goed gemaakt.

Slakkenhuizen

Dennis Leeuw

Dankzij Arie Twigt heb ik een nieuwe soort voor de website kunnen toevoegen namelijke het Meertandig muizenoortje. Tevens heb ik een determinatie-tabel voor de Myosotella gemaakt en ik heb wat extra informatie toegevoegd bij het Gewone muizenoortje.
Rykel de Bruyne attendeerde me erop dat de eerste foto van de Gekielde cirkelslak verkeerd om stond. Nu gelukkig niet meer.
Bij de volgende soorten hebben ik foto's geplaatst: Grofgeribde fuikhoren, Melkwit traliedrijfhorentje, Scheefhorentje en de foto bij het Slank gordelhorentje heb ik vervangen door betere.

Tweekleppigen

Dennis Leeuw

Op 26 juni spoelde er veel kroos aan op het strand, het had de week ervoor enorm geregend, en ook spoelde er een Quaggamossel aan. Voordat ik zover was dat ik (weer) wist dat het een Quaggamossel was, was ik een tijdje zoet. Het is nog maar de tweede keer dat ik deze mossel op het strand vind, de kennis van de vorige keer was duidelijk weer verloren gegaan. Dus nu alles nog vers in het geheugen ligt heb ik een simpele determinatie-tabel gemaakt die bij de familie Dreissenidae terecht is gekomen.

Vogels

Dennis Leeuw

Ik heb lekker wat foto's kunnen maken van vogels en daarmee de site verder uitgebouwd. Er zijn bijgekomen: Visdief, Zilvermeeuw, Stormmeeuw en bij de Kleine mantelmeeuw staat nu een foto van een levend exemplaar, wel zo leuk dacht ik.

Kwallen

Dennis Leeuw

Ik ben bezig om een determinatie-tabel op te zetten voor de kwallen. Een beginnetje is er vanaf de orde Rhizostomeae. De komende tijd zal er hopelijk meer volgen.

Weet u iemand die het Nieuwsblad niet mag missen. Stuur het Nieuwsblad door.
Nog geen abonnee van het Strandvondsten Nieuwsblad? nieuws@strandvondsten.nl