Nieuwsblad

Aanmelden Nieuwsblad

Afmelden Nieuwsblad

E-mail onze redactie

Naar strandvondsten.nl

 Jaargang 4, nummer 2

Redactie: Dennis Leeuw

1 november 2015 

Achter de schermen

Dennis Leeuw

Dit is nummer 2 van dit jaar. Strandvondsten is in de tussentijd verhuisd naar een nieuwe lokatie. Na wat klussen kan er van deze lokatie een prima plek gemaakt worden voor een Strandvondsten Museum. Eerst moet er natuulijk gezorgd worden dat er gewoond kan worden, maar we hopen toch tegen het einde van dit jaar of begin volgend jaar een klein eigen museum te kunnen hebben. Kortom er wordt niet stil gezeten. Ook de website heeft weer wat veranderingen ondergaan waarvan we u in dit nummer graag verslag doen.

Ribkwallen

Dennis Leeuw

Het kan soms raar lopen. De oproep om vondsten van het "Ikealampenkapje" te melden door Hans de Blauwe heeft er voor gezorgd dat wij een aantal veranderingen hebben doorgevoerd bij de Ribkwallen. Bij alle soorten hebben we extra informatie toegevoegd en er is een determinatietabel verschenen, waarbij de opmerkingen van Hans de Blauwe van enorme waarde zijn geweest.

Stekelhuidigen

Dennis Leeuw

We hebben een nieuw artikel toegevoegd over Stekelhuidigen. Het heet Stekelhuidgen in het gruis en behandeld die soms vreemde stukjes wit materiaal met gaatjes dat je vindt als je gruis aan het uitzoeken bent.

Tweekleppigen

Dennis Leeuw

Dankzij Theo Kiewiet hebben we bij de tweekleppigen foto's kunnen plaatsen van de Driehoekige Parelmoerneut, Breedgeribde Venusschelp en de Dubbeltjesschelp.

Vissen

Dennis Leeuw

Dankzij Rob van Ka en Frank Blaauboer hebben we nu foto's van de Schol, het Harnasmannetje en de Schruftvis in de vissen sectie. Van zowel de Schol als de Schurftvis heb ik ook wat tekstuele informatie bijgevoegd, meer gegevens en de gegevens over het Harnasmannetje volgen later.

Weet u iemand die het Nieuwsblad niet mag missen. Stuur het Nieuwsblad door.
Nog geen abonnee van het Strandvondsten Nieuwsblad? nieuws@strandvondsten.nl