Nieuwsblad

Aanmelden Nieuwsblad

Afmelden Nieuwsblad

E-mail onze redactie

Naar strandvondsten.nl

 Jaargang 3, nummer 2

Redactie: Dennis Leeuw

10 juni 2014 

Kwallen en geen vlooien

Dennis Leeuw

Het zal de meesten van onze lezers opgevallen zijn dat er meer en grotere kwallen aanspoelen. Door de zachte winter zijn veel kwallen inleven gebleven en door de de vele oostenwind spoelen ze nu aan.
Maar wat ons opgevallen is is het ontbreken van kwalvlooien. Zowel op de oorkwallen, de blauwe haarkwallen als de zeepaddestoelen konden we geen enkele kwalvlo vinden.
Vorig jaar rond deze tijd had bijna elke kwal één of meer vlooien. Iemand een idee hoe dit komt? En zijn er misschien lezers die wel kwalvlooien gevonden hebben?

Wieren

Dennis Leeuw

Om mezelf iets meer te dwingen beter naar de aangespoelde wieren te kijken heb ik een hele lijst met groenwieren en hun beschrijving toegevoegd aan de wieren sectie. Van velen ontbreken er nog foto's, maar hopelijk komt dat in de loop van de tijd goed. Als iemand al foto's heeft die we mogen gebruiken, dan houden we ons van harte aanbevolen.

Vindplaatsen

Dennis Leeuw

Zoals eerder gemeld hebben we van september 2013 tot december 2013 een reis gemaakt langs de Deense, Noorse en Schotse kust. Een deel van het logboek is inmiddels op de site geplaatst bij vindplaatsen. Het gaat om stukken van de Deense kust en Dornoch aan de Schotse kant van de Noordzee.
Veel foto's zijn er nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. Dus hopelijk meer de volgende keer.

Weet u iemand die het Nieuwsblad niet mag missen. Stuur het Nieuwsblad door.
Nog geen abonnee van het Strandvondsten Nieuwsblad? nieuws@strandvondsten.nl