Nieuwsblad

Aanmelden Nieuwsblad

Afmelden Nieuwsblad

E-mail onze redactie

Naar strandvondsten.nl

 Jaargang 3, nummer 1

Redactie: Dennis Leeuw

19 mrt 2014 

Website

Dennis Leeuw

U zult zich misschien afgevraagd hebben of het Nieuwsblad nog in leven is. Hierbij sturen we u het bewijs dat we u niet nog niet vergeten zijn. Momenteel wordt veel tijd door werk en privé opgeslokt en is de druk om elke maand een Nieuwsblad te vullen te groot. We kunnen dan ook geen regelmatig verschijnen van het Nieuwsblad meer garanderen. Zodra we iets te melden hebben, melden wij ons. Dit betekend niet dat er verder niets gebeurd, in tegendeel zou ik willen zeggen. De afgelopen maanden zijn er vele wijzigen geweest waarvan wij u hierbij weer op de hoogte willen stellen.
De eerste wijziging is dat elk logo op onze site u nu rechtstreeks bij de eerste pagina van strandvondsten.nl brengt. Ook de knoppen aan de top van overzichts-pagina's zijn aangepast. We hopen dat u het met ons eens bent en dat ze een iets hipper uiterlijk hebben gekregen. Ook het plaatje voor Uitleg in de verschillende overzichten is moderner geworden.
Per onderwerp overzichts-pagina hebben we een "boekenlijst" toegevoegd. Dus niet meer één lange lijst met boeken, maar boeken per onderwerp. Er zijn nog geen beschrijvingen van de boeken en ook missen de meeste boeken nog een voorpagina foto, maar hopelijk helpt het u om door middel van de lijst te zoeken naar boeken die u kunnen helpen om u verder te verdiepen in een onderwerp. Nog niet al onze boeken zijn opgenomen in de lijst. Kortom het is een begin.

Tweekleppigen

Dennis Leeuw

Bij de tweekleppigen hebben we een voorzichtige aanzet tot een determinatie tabel gepubliceerd. Hij is vere van af en loopt op sommige punten nog dood of bevat helemaal geen determinatie meer, maar het is een begin. Het voordeel van een website ten opzichte van een boek is dat je langzaam bij kan bouwen, het nadeel is dat het soms moeilijk is om te bepalen wanneer je iets vrij geeft.
In dit geval leek het me goed om de tabel vast te publiceren. Hopelijk raakt iemand geïnspireerd en komt met een aanzet voor een van de andere groepen. Het hoeft niet af te zijn en het hoeft zelfs niet digitaal te zijn, dat lossen we wel op. Maar een stuk waaraan verbeteringen gemaakt kunnen worden door anderen zou al enorm helpen voor mensen die nieuw zijn in een onderwerp. Een richting is beter dan te dolen.

Bibliotheek

Dennis Leeuw

Omdat elke groep nu zijn eigen boekenlijst heeft, kwam de bibliotheek vrij. We hebben de ruimte nu volledig gewijd aan de gescande documentatie. Zoals De Kor en de Vita Marina. Hiermee krijgen deze documenten een iets prominentere positie en krijgen ze hopelijk de aandacht die ze verdienen.
Dankzij Inge van Lente en Rykel de Bruyne hebben we ook de eerste afleveringen van Zeegeluiden kunnen plaatsen. Het gaat om de nummers 1 tot en met 20 uitgegeven van 1977 tot 1984.

Vita Marina

Dennis Leeuw

We hebben ervoor gekozen om de lange lijst aan documenten die de Vita Marina aan het worden was op te splitsen in drie stukken vanuit de bibliotheek kan er nu gekozen worden uit het maandblad, 1954 tot 1964, of het losbladige systeem of voor de A4-uitgaven vanaf 1991. Hopelijk hebben we zo bijgedragen aan meer duidelijkheid.
Behalve deze uiterlijke wijzigingen hebben we ook weer nieuwe artikelen toegevoegd aan het losbladig systeem. U kunt genieten van de documenten behorende bij Collectietechniek, Mariene philatelie en Armpotigen. Alle stukken zijn nu online, behalve een deel van de postzegels. We hopen dit laatste stuk zo snel mogelijk te doen, maar daarvoor moeten we eerst de PDF ophakken in stukken.

Weet u iemand die het Nieuwsblad niet mag missen. Stuur het Nieuwsblad door.
Nog geen abonnee van het Strandvondsten Nieuwsblad? nieuws@strandvondsten.nl