home | nieuwsblad | informatie
Zeewater algemeen
Laatste wijziging: 24-03-2011

Introduction

Voor het kweken van het voedsel voor ons aquarium willen we graag water hebben met zo min mogelijk verontreinigingen, we willen er in ieder geval zeker van zijn dat er in het water niet een soort zit die hetgeen we willen kweken op eet. Om deze reden maken we ons zeewater zelf. Het beste kunnen we hiervoor osmosewater met synthetisch zeezout te gebruiken, maar ook kraanwater kan in veel gevallen gebruikt worden. Het zeewater wordt aangemaakt op een s.g. van tussen de 1.017 en 1.020. Dit kan gemeten worden met een saliniteit meter of als je nauwkeurig de aanwijzingen op de verpakking volgt van het synthetisch zeezout dan komt het ook goed.

Detritus
Dood organisch materiaal
Algen
is een verzamelnaam voor een aantal groepen relatief eenvoudige organismen die aan fotosynthese doen. Het kunnen eenvoudige eencellige organismen zijn maar ze kunnen ook een complexe structuur hebben als zeewier.
  • Eencellige, vrij zwemmende algen zijn phytoplankton
Plankton
is een verzamelnaam voor vrij in het water levende organismen. Het kunnen eencellige algen of bacterieën zijn oof complexere organismen als kwallen.
  • Phytoplankton
  • Zoöplankton
Krill
is een verzamelnaam voor garnaalachtige ongewervelden die behoren tot de orde Euphausiacea. Worden niet behandeld in dit stuk.

2006 - 2021 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl