home | nieuwsblad | informatie
Noordzeevissen in het aquarium
Laatste wijziging: 06-12-2017

Introductie

Sommige vissen zijn heel makkelijk te houden in een aquarium, andere vissen bijna niet. Hier geven we een overzicht van onze ervaringen met de verschillende vissen.

Soorten

Grondel

Dit was de eerste vissoort waarmee we langdurige ervaring hebben met het in leven houden in een aquarium. Het zijn makkelijke dieren want ze eten bijna alles als het maar dierlijk is. Daarnaast is het leuke dat ze in de gaten hebben als er voedsel komt, ze komen dan naar je toe. Dus naast makkelijk is het ook een leuke vis om te hebben in het aquarium. Wij voerden ze mest stukjes rauwe vis of met stukjes mosselvlees.

Zeebaars

Zeebaars is een makkelijke vis om te houden in het aquarium. In de vrije natuur zie je de jonge zeebaars in soms in hele scholen zwemmen, dus ook het aquarium hielden we ze als groep. De ervaring hier was dat we er uiteindelijk maar 1 overhielden. We weten niet of de een door de ander werd opgegeten of dat het om een natuurlijke dood ging door bijvoorbeeld voedselconcurentie. Maar de ene dag hadden we er vijf en de dag erop nog maar vier. We vonden dan in het aquarium geen dode exemplaren, dus er werd door de overgebleven zeebaarzen of door de heremietkreeft, die er ook leefde, goed opgeruimd.

Ansjovis

We hebben 1x geprobeerd om een ansjovisje in het aquarium te houden. Maar deze vis zocht alleen maar het licht op en stootte elke keer met zijn neus tegen het raam om maar naar het licht toe te kunnen, de neus werd er rood van. Met een lamp konden we de ansjovis wel een ander richting op laten zwemmen, maar dat is natuurlijk geen optie. Misschien als we ooit nog eens een kans krijgen dan is het een test waard om alle ramen af te dekken en alleen licht van boven te laten komen.

2006 - 2021 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl