Texel


Vrijdag 29 oktober 2010
Direct bij aankomst op Texel zijn we door gereden naar de vuurtoren om daar via het strand naar restaurant de Noord Kaap te lopen waar een vriend van ons werkt.

We waren nog nauwelijks op het strand, toen we al oog in oog stonden met een zeekoet die besmeurd was met olie. Helaas was de vogel te ver weg om erbij te kunnen.
Onze kok bij de Noord Kaap bleek helaas op het vaste land te zijn en zou pas de volgende dag terug te komen, dus zijn we door gelopen richting het wad tot ongeveer het verlengde van de Langeveldstraat.
Op de terug weg zijn we doorgelopen naar de eerste strekdam. De belangrijkste vondsten op dit stuk strand waren de Geknobbelde strandschelp en de tapijtschelp in de saxatilis vorm.

's Avonds gegeten bij Vincent.

Dag 2: Zaterdag
Vanaf paal 28? naar de slufter

 Eerste test met mijn muggengaaszeef.

Achter de stuifdijk langs liepen we terug. Het begin van deze dijk stamt uit 1629 en verbond De Koog met het eiland Eierland. Meer informatie over dit gebied kan je vinden op de website van texel.net

Na de lunch weer het strand op, maar nu richting de noord. Er was veel afslag op dit stuk strand. In de duinen waren de schelpen lagen zichtbaar. Ik had verwacht dat het oude banken zouden zijn, maar in de banken trof ik ook een stuk glas aan, dus zo oud kunnen ze niet zijn.

De schelpen banken bevatten veel stenen, vooral grote rond gesleten exemplaren, alsof de zo uit de rivieren komen.

stuk strand bij de Koog, gegeten in Restaurant bij hotel.

Dag 3: Zondag
Met auto via Oosterend naar 't Horntje en Mokbaai. Wandeling over Zuidelijk strand, gruis van 2 banken keer punt paal 8. Gegeten Bij Jeff

Dag 4: Maandag
Slufter zuid tot 26.300?, bezoek Bas, naar ecomare voor determinatie dolfijn, gruis 't Horntje, gegeten bij restaurant op duin.

home  © 2006-2017 strandvondsten.nl / Commentaar, aanvullingen en suggesties: info@strandvondsten.nl